Bolognese – Maukas klassikko

Tarvitset

– 500g sika-nauta jauhelihaa (23%)
– 1/2 sipuli
– 1 iso sellerin varsi
– 1 pieni porkkana
– 2-3 valkosipulin kynttä
– 1rkl kuiva yrttejä
– 4-5 dl tomaatti murskaa
– kana/lihalientä tai vettä
– voita
– öljyä paistamiseen
– suolaa ja pippuria

 

Valmistus:

1. Paista jauheliha keskilämmöllä kypsäksi, mausta hieman suolalla ja pippurilla.
2. Pilko sipuli, varsiselleri, porkkana ja valkosipuli ja lisää joukkoon välillä sekoitellen.
3. Lisää kuivayrtit ja worcestershire kastike ja sekoita hyvin. (Tässä kohtaa halutessasi voit myös lisätä lorauksen viiniä tuomaan makua, keitä hieman kasaan)
4. Lisää tomaattimurska ja kana/lihalientä muutama desi tai sitten ihan vettä päälle.
5. Kastikkeesta saa tulla todella juoksevaa tässä kohtaa. Odota että kastike alkaa kiehua ja pienennä lämpöä. Anna porista hiljalleen ainakin tunnin, mielellään kaksi, välillä sekoittaen niin että kastikkeesta tulee sakeaa.
6. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.

 

Vinkki:

Mitä pidempään kastike saa kypsyä, sen maukkaampaa siitä tulee. Jos kastike alkaa kuivua, lisää vettä hiljalleen. Kun koostumus on sakea, voit lisätä lisää ranskan kermaa ja nokare voita tuomaan makua, sekoita hyvin.
Ohje ei tietenkään ole kiveen hakattu ja raaka-aineita voi jättää pois tai vaihtaa haluamiisi. Tässä kastikkeessa maltti on valttia ja hyvä suolaus lopuksi.

 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 115 kcal / 100 g
Energia 481 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 2 g / 100 g
Rasva 8,8 g / 100 g

Saatat pitää näistä keto-tuotteista

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.