Itämainen lihapata

Itämainen lihapata

Tarvitset:

– 400g possun/naudan paisti suikaleita

– 1 sipuli

– 1/2 porkkana

– 2 valkosipulin kynttä

– 2 cm pätkä inkivääriä

– 1tl chilijauhetta

– 2tl paprika jauhetta

– 1rkl juustokuminaa

– 1rkl curry jauhetta

– 3 laakerin lehteä

– 0,5L kana/lihalienta tai vettä

– 2dl tomaattimurskaa

– suolaa ja pippuria

Valmistus:

1. Suolaa liha hyvin ennen paistoa. Paista kuumassa pannussa lihan pintaan kaunis väri.

2 Lisää pilkottu sipuli, porkkana, inkivääri ja valkosipulit joukkoon, paista välillä sekoittaen muutama minuutti.

3. Lisää mausteet ja sekoita hyvin jonka jälkeen lisää vesi/liemi ja tomaattimurska. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä.

4. Hauduta kasaan hiljalleen 1-2h kunnes kastike on sakeaa ja liha mureaa. Jos kastike kuivuu ja liha on vielä “sitkeää” lisää hieman vettä ja jatka hauduttamista.

Vinkki:

Täydellinen pataruoka haudutuspadalla valmistamiseen. Voit heittää kaikki ainekset pataan ja haudutella hiljalleen. Lihat kuitenkin kannattaa paistaa ensin hieman. Jos sinulla ei ole haudutuspataa tai isoa paistinpannua, paista lihat ja kasvikset erikseen pienemmällä pannulla ja lisää kattilaan. Voit myös vaihtoehtoisesti paistaa kaiken uuni vuokaan ja hauduttaa 175 asteessa noin 2h. Nauti vihreiden kasvisten tai kukkismuusin/- riisin kanssa. Koristele annos tuoreilla yrteillä. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 97 kcal / 100 g

Energia 404 kJ / 100 g

Proteiini 14,3 g / 100 g

Hiilihydraatti 3,8 g / 100 g

Rasva 2,4 g / 100 g

Saatat pitää näistä keto-tuotteista

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.