Kaali-pinaattilaatikko

Tarvitset

– 400g naudan jauhelihaa (17%)
– 1/2 kaali (pieni)
– 4dl pinaattia
– 1 sipuli
– 2 valkosipulin kynttä
– 0,5L kana/lihalientä
– keto riisiä (konjac/slim)
– 1rkl kuiva yrttejä
– 1rkl fenkoli jauhetta
– 1rkl sipuli jauhetta
– 100g voita
– suolaa ja pippuria

Valmistus:

1. Ruskista ja mausta jauheliha, lisää sipuli, valkosipuli ja pinaatti sekaan, kypsennä muutama minuutti.
2. Huuhtele keto riisi siivilässä juoksevan veden alla hetki ja lisää jauhelihan sekaan.
3. Pilko samaan aikaan kaali ja huuhdo hyvin.
4. Ota jauheliha sivuun ja kuullota kaali samassa pannussa noin 5 minuttia kunnes pehmeää.
5. Sekoita kaali ja jauheliha-riisi seos hyvin ja kaada öljyttyyn uuni vuokaan.
6. Lämmitä kana/lihaliemi ja kaada sekaan. Lisää voi nokareita päälle.
7. Paista kiertoilmassa 175-200 asteessa noin tunti kunnes pinta on kauniin ruskeaa ja laatikko kypsää.

 

Vinkki:

Lisää laatikkoon ranskankermaa ja hieman voita laatikon päälle tuomaan lisää makua.
valmispaino 2000g

Ravintosisältö / 100 g

Energia 77 kcal / 100 g
Energia 323 kJ / 100 g
Proteiini 5,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,8 g / 100 g
Rasva 6,1 g / 100 g

Saatat pitää näistä keto-tuotteista

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.