Raparperi on kesän herkku. Alla ohje keto raparperipiirakkaan. Siinä ei ole lisättyä sokeria, ja se sopii hyvin ketogeeniseen, gluteenittomaan, VHH ja Fodmap – ruokavalioihin. Kokeile ja nauti!
RAPARPERIPIIRAKAN OHJE
Tähän ohjeeseen käytä 0,5 pussillista makea piirakkapohjaseosta.
Näitä tarvitset:
- 4 kananmunaa
- 50g voita sulatettuna
- 1 dl kermaa
- 1 ml vaniljauutetta
Täytteeseen:
- n 100g raparperia
- 1 prk kermaviiliä
- 2 kananmunaa
- 1 dl karppisokeria
- n 0,5tl aito vanilja jauhetta tai vaniljauutetta
- Pese raparperit ja kuori halutessasi. Pilko ne pieniksi paloiksi.
- Sekoita kermaviili, munat, karppisokeri ja vanilja.
- Levitä raparperin palat hieman jäähtyneelle piirakkapohjalle ja kaada päälle kermaviiliseos.
- Paista piirakkaa n 35 minuuttia, kunnes kermaviiliseos on hyytynyt hyvin.
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, lisää kerma ja sulatettu ja jäähtynyt voisula joukkoon. Älä laita voisulaa kuumana, koska se alkaa kypsyttää kananmuna valkuaisia ja silloin tulos ei ole toivotunlainen.
Lisää joukkoon piirakkapohjaseos ja sekoita hyvin. Huom, Taikina alkaa heti ”kohota” joten tässä sekoituksen vaiheessa nopeus on valttia, että saat kaikki ainekset sekoittumaan hyvin.
Anna taikina tekeytyä 15-30 minuuttia. Tämän jälkeen levitä taikina tasaisesti piirakkavuokaan, halkaisija 25 cm. Paista pohjaa 10 min 175 asteessa tai kiertoilmauunissa 150 astetta
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Huom: Mikäli haluat leipoa kokonaisen pellillisen piirakkaa niin tuplaa ainekset. Yhdestä makea piirakkapohja seoksesta tulee siis 2 piirakkavuoallista tai yksi uunipellillinen piirakkaa.
Ravintosisältö 100 g:
- Energia 146 kcal / 607 kJ
- Proteiini: 5.5 g
- Hiilihydraatti: 3.1 g
- Rasva: 11.8 g