Ketogeeninen vaniljajäätelö

Ketogeeninen Vanilija jäätelö resepti - Herkullinen Keto jäätelö helposti kotona
Ketogeeninen Vanilija jäätelö resepti - Herkullinen Keto jäätelö helposti kotona
Ketogeeninen Jäätelö – keto ruokavalio ja vhh yhteensopiva
Suklaa tai vanilijajäätelö, kummasta pidät enemmän? Tämä kielen mennessään vievä jäätelöresepti on sovitettu Mary Berryn no-churn-jäätelöstä. Ketoversion julkaisi Martina Slajerova ja tämä jäätelöresepti on räjähtänyt suosiossaan.
 
Olen usein muunnellut perusreseptiä ja lisännyt jäätelöön kaikkea maapähkinävoista ja suklaahippusista aina soseutettuihin mansikoihin asti. Jos pidät Ben&Jerrys tyylisestä jäätelöstä, niin suosittelen kokeilemaan esimerkiksi sekoittaa maapähkinävoita sekaan valmistuksen loppuvaiheessa.


Tarvitset:

 
4 isoa kananmunaa, eroteltuna
1/4 teelusikallinen viinikiveä tai omenaviinietikkaa
1dl erythritolia tai muuta vähähiilihydraattista makeuttajaa
3dl kuohukermaa
1 ruokalusikallinen sokeritonta vanilijauutetta tai 1 teelusikallinen vanilijajauhetta
 
 

Resepti:

 
1. Eroita munanvalkuaiset keltuaisista. Aloita vatkaamaan munanvalkuaisia ja lisää sekaan viinikivi. Kun valkuaiset kovettuvat hieman, lisää hiljalleen joukkoon erythrithol.
 
2. Vatkaa kunnes seos muodosta “huippuja”.
 
3. Vatkaa kerma toisessa kulhossa, kunnes se muodostaa pehmeitä “huippuja” Varo ettet ylivatkaa.
 
4. Kolmannessa kulhossa riko kananmunankeltuaiset ja sekoita ne vanilijauutteen tai jauheen kanssa. Voit käyttää myös sekoitusta kummastakin, jos haluat voimakkaan vanilijamaun.
 
5. Sekoita hiljalleen vatkatut munanvalkuiaset kermavaahdon kanssa. Lisää lopuksi keltuaiset ja sekoita hiljalleen lastalla kunnes seos on tasaisesti sekaisin.
 
6. Laita seos pakastimen kestäviin astioihin ja anna jäähtyä noin 2-4 tuntia, kunnes jäätelö on kovettunu.
 
7. Nauti
 
 

Ravintoarvot/ annos (2dl)

Kalorit: 283 kcal
Rasva: 22 g
Proteiini: 5 g
Hiilihydraatit: 2.3 g
 
 

Vinkki:

Tämän reseptin avulla valmistat pehmeää ja kermaista jäätelöä. Kuitenkin, kun se on seissyt pakastimessa yli 4 tuntia, se kovettuu kovaksi. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää sen pehmeänä:
 
– Lisää noin 0,5dl vodkaa tai muuta alkoholia. Vodka on paras sen neutraalin maun ansiosta.
 
– Lisää kasvisglyseriiniä noin 1-2 rkl. Tämä ainesosa ehkäisee kiteytymistä.
 
– Voit myös kokeilla lisätä MCT-öljyä noin 0,2dl
 
– Vaihtoehtoisesti voit myös pakastaa jäätelön annosrasioihin, niin sinun ei tarvitse odottaa kovettuneen jäätelön sulamista niin kauaa.

Saatat pitää näistä keto-tuotteista

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.