Ketoilijan suklaavälipalakeksit

Tarvitset:

0,5 dl kookosjauhoa
3 dl siemeniä maun mukaan
(1 dl auringonkukansiemeniä, 1 dl kurpitsansiemeniä, 1 dl seesaminsiemeniä)
2 rkl Chian siemeniä
1/2 dl vettä
1/2 dl Kookosöljyä juoksevana
1 kananmuna
1 tl kanelia
3 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta
2 rkl raakakaakaojauhetta
Ripaus suolaa

Mittaa chiansiemenet pieneen kulhoon ja lisää vesi. Sekoita ja anna turvota n. 10 min ja sekoita välillä.

Mittaa kaikki kuivat aineet ja sekoita kulhossa keskenään. Lisää juokseva kylmäpuristettu kookosöljy (lämmitä tarvittaessa sitä kulhossa esim. mikrossa) kuiva-aineiden joukkoon ja sekoita. Lisää kananmuna sekä turvotetut chian siemenet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Ota lusikalla haluamasi kokoisia kasoja taikinasta ja muotoile kosteilla käsillä leivinpaperoidulle uunipellille haluamasi mallisia patukoita tai keksejä. Keksit pitävät muotonsa hyvin uunissa.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkkaile loppuvaiheessa, ettei keksit pala. Anna keksien jäähtyä kunnolla, ne kovettuvat vielä jäähtyessään. Voit halutessasi koristella välipalakeksit/patukat sulatetulla tummalla suklaalla.

Meillä tästä annoksesta tuli 12 välipalapatukkaa.

 

Vinkki

Säilytä näitä kannellisessa lasipurkissa tai peltirasiassa, jotta kekseissä säilyy rapeus. Säilyvät huoneenlämmössä.

 

Makrot koko annos:
Kcal 1901
Rasva 168g
Proteiini 74g
HH 11g
Kuidut 37g

Makrot 1 patukka(kun ohjeesta 12 patukkaa):
Kcal 160
Rasva 14,2g
Proteiini 6,2g
HH 0,9g
Kuidut 3

Saatat pitää näistä keto-tuotteista

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.