Ketomunkit

Tarvitset:

4 kananmunaa
1/2 tl laadukasta suolaa
1 dl kuohukermaa tai kookoskermaa
50g sulatettua voita
2 dl Pofiber perunakuitua
2 rkl kookosjauhoa
2 rkl Psylliumia
0,5 tl Ksantaania (ei välttämätön)
1 tl leivinjauhetta
1, 5 tl kardemummaa
3 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta

Paistamiseen:

3 dl Luomu kookosöljyä (paistoimme samalla öljyllä toisellakin kerralla)

Pinnalle:

Karppisokeria (tai Stevia sweet crystalia, huomioi silloin, että on makeampaa kuin karppisokeri)

Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää kuohukerma ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin.

Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Anna taikinan seistä noin 5-10 minuuttia kulhossa. Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa makeutusta.

Pyöreitä minimunkkeja tehdessäsi pyöritä öljytyissä käsissä pyöreitä palloja ja laita ne leivinpaperin päälle odottamaan paistoa. Munkkirinkilän saat helposti tehtyä öljytyin käsin niin, että pyöritä taikinasta pallo ja paina sormella reikä pallon keskelle ja muotoile taikinasta munkkirinkilä. Laita leivinpaperin päälle odottamaan paistoa.

Kuumenna kookosöljy kattilassa. Me käytimme 2 litran kattilaa, koska käytimme luomukookosöljyä ja halusimme pärjätä mahdollisimman pienellä määrällä kookosöljyä. Pidä kattilan kansi käden ulottuvilla. Tarkasta, että öljy on tarpeeksi kuumaa laittamalla pieni nokare taikinaa kokeeksi öljyyn. Jos öljy rupeaa kihisemään, kun laitat taikinapallon öljyyn, taikinapallo nousee pintaan ja rupeaa kauniisti ruskistumaan kullan ruskeaksi, on öljy riittävän kuumaa.

Laita taikinapalloja tai rinkilöitä varovasti esim. Reikäkauhalla tai paistolastalla muutama kerrallaan (riippuen munkkien ja kattilan koosta) kookosöljyyn paistumaan. Varo ettei öljy roisku. Kun taikina kypsyy ja tulee kauniin ruskeaksi alapuolelta, käännä munkit. Jos munkit tummuvat ja paistuvat liian nopeasti, vähennä hieman lämpötilaa.

Nosta munkit talouspaperin päälle jäähtymään. Käytimme itse muovisia paistopihtejä tässä ja ne toimivat ainakin meillä loistavasti. Paista kaikki munkit ja anna niiden pienen hetken jäähtyä.Laita pieneen kulhoon karppisokeria ja pyöritä lämpimät munkit karppisokerissa.

 

Mukana makroissa ei ole paistamisessa käytetty kookosöljy eikä pinnalle tuleva karppisokeri.

Makrot koko taikina:

Kcal 1097
Rasva 97,8g
Hh 15,5g
Proteiini 36,7g
Kuitu 51g

Makrot 1 minimunkki (jos satsista 30kpl):

Kcal 37
Rasva 3,3g
Hh 0,5g
Proteiini 1,2g
Kuitu 1,7g

Saatat pitää näistä keto-tuotteista

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.