Lihapullat

Tarvitset:

 

– 500g naudan jauhelihaa (17%)
– 1rkl fenkolijauhetta
– 1rkl sipulijauhetta
– 1rkl paprika jauhetta
– 2 valkosipulin kynttä
– suolaa ja pippuria

Valmistus:

1. Laita jauheliha ja mausteet kulhoon, sekoita hyvin käsillä niin että liha hieman pehmenee ja mausteet sekoittuvat tasaisesti.
2. Pyöritä jauheliha massasta noin golfpallon kokoisia pyöryköitä.
3. Paista pannulla voissa ja öljyssä kauniin ruskeiksi, tai uunissa leivinpaperin päällä noin 10-15 minuttiia 200 asteessa.

Vinkki:

Voit halutessasi tietenkin tehdä lihapullista minkä kokoisia vaan. Tärkeintä kuitenkin on että kaikki lihapullat on suurinpiirtein saman kokoisia, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Kun pyörität lihapullia, kostuta kädet hieman vedessä tai öljyssä niin massa ei tartu käsiin. Jos paistat lihapullat pannussa, käytä alhaista lämpöä etteivät lihapullat ja voi pala pannussa. Kun lihapullat ovat kauniin ruskeita, lisää joukkoon pilkottuja sieniä, lorauta kermaa päällä, mausta kastike suolalla ja pippurilla, nauti shirataki nuudelin, kesäkurpitsa pastan kanssa.

Valmispaino: 460g

Ravintosisältö / 100 g

Energia
190 kcal / 100 g
Energia
805 kJ / 100 g
Proteiini
21,9 g / 100 g
Hiilihydraatti
1 g / 100 g
Rasva
10,9 g / 100 g

Saatat pitää näistä keto-tuotteista

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.