Paahtoleipä

7 kananmunaa
1 tl laadukasta suolaa
2 dl vettä
90g eli 1 dl sulatettua voita
3 dl Pofiber
3 rkl Psyllium
1 tl Ksantaani
1 rkl leivinjauhetta

Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää vesi ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin. Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Kaada taikina heti silikoniseen leipävuokaan tai voideltuun vuokaan. Älä sekoita enää sen jälkeen, kun taikina nousee. Anna taikinan seistä vuoassa muutama minuutti ennen uuniin laittoa.
Voit paistaa leivän silikonisessa leipävuoassa, jolloin sitä ei tarvitse voidella. Voit paistaa leivän myös muussa leipävuoassa. Voitele tällöin vuoka voilla etukäteen. Kaada leipätaikina vuokaan. Halutessasi voit tasoittaa taikinan pintaa kostutetuin käsin.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 45 minuuttia. Tästä leivästä tuli meillä 25 viipaletta.

Makrot koko leipä:
Kcal 1227
Rasva 108g
HH 13,7g
Proteiini 53
Kuituja 64g

Makrot 1 viipale (jos leivästä 25 viipaletta):
Kcal 50
Rasva 4,4g
HH 0,6g
Proteiini 2,2g
Kuituja 3g

Vinkki

Tähän leipään ei tule mantelijauhetta, joten tämä soveltuu tällaisenaan myös manteli-ja pähkinäallergisille. Tähän leipään ei tule myöskään muuta maitotuotetta kuin voi ja sen voi halutessaan korvata kirkastetulla voilla eli gheellä. Tämä resepti maistuu lämpimänä voin kanssa erinomaiselta. Rapean pinnan saa leipään leivänpaahtimessa paahtamalla.

Saatat pitää näistä keto-tuotteista

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.