Parsakaalimuusi

1 kg parsakaalia
25g voita
1 dl kuohukermaa
1/2-1 tl laadukasta suolaa maun mukaan

Pese ja pilko parsakaalit paloiksi ja nupuiksi. Muista hyödyntää myös parsakaalin varsi. Pilko parsakaalin varsi pienemmiksi paloiksi, jotta se kypsyy myös pehmeäksi.

Laita kattilaan vähän (noin vajaa 5dl) vettä eli emme keitä parsakaaleja, vaan vain höyrytämme. Höyrytä parsakaalit kattilassa kypsiksi ja pehmeiksi. Lisää jo höyryttämisvaiheessa parsakaalien päälle hieman suolaa. Kun parsakaalit ovat pehmeitä ja haarukka menee niiden läpi hyvin, voit kaataa kaiken höyrytysveden kattilasta pois.

Soseuta parsakaalit sosenuijalla, survimella tai mikä ”muusintekoväline” kotoasi löytyy. Meillä on käytössä perinteinen puusurvin tai puunuija, miksi sitä nyt haluaakaan kutsua. Lisää pikkuhiljaa soseutuksen edetessä parsakaalien sekaan vähän voita ja kermaa, aina vähän kerrallaan ja jatka soseuttamista. Lopuksi soseuta sose vielä sauvasekoittimella ja lisää vähän kerrallaan loput voista ja kermasta. Soseuta, kunnes muusissa on haluamasi koostumus ja mausta suolalla.

Voit soseuttaa muusin pelkästään myös jommalla kummalla välineellä, mutta olemme huomanneet, että tällä tavoin tekemällä parsakaalimuusista tulee ainakin taivaallisen makuista, koostumukseltaan sileämpää ja kuohkeaa. Tästä satsista tulee ainakin 8 annosta, riippuu toki annosten koosta.

Saatat pitää näistä keto-tuotteista

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.