Välimerensalaatti

Tarvitset:

500g Kesäkurpitsaa
1 kpl (70g) Punasipulia
40 g mustia oliiveja
250 g Kirsikkatomaatteja
50g Rucolaa
50g pinaattia
100g Fetajuustoa
Tuoretta Basilikaa

Kastike:
1/2 dl Oliiviöljyä
2 rkl omenasiiderietikkaa/viinietikkaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa kuutioiksi. Laita kesäkurpitsa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes kesäkurpitsat ovat saaneet väriä, mutta niissä on vielä rakennetta eivätkä ne ole ylikypsiä. Käännä kuutioita tarvittaessa välillä.

Huuhtele salaatit ja kasvikset. Pilko punasipuli, oliivit sekä kirsikkatomaatit. Revi rucolat käsin pienemmiksi. Laita kaikki salaatinainekset kulhoon.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään sekaisin ja valuta kastike salaatin sekaan. Sekoita salaatti sekaisin kastikkeen kanssa. Nauti lämpimänä tai kylmänä.

 

Vinkki

Välimerensalaatti sopii mainiosti grilliruokien lisukkeeksi näin kesällä ja toimii hyvin myös vaikka perunasalaatin tilalla. Tämä salaatti on herkullista heti lämpimänä, mutta maistuu myös kylmänä seuraavana päivänä, jolloin maut ovat imeytyneet ja salaatti tekeytynyt. Tämän voit helposti tehdä siis myös edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

 

Makrot koko salaattiin:
Kcal 951
Rasva 79,2g
Hh 27g
Proteiini 24,4g
Kuidut 12g

Makrot 1 annos (jos koko satsi jaetaan 6 osaan):
Kcal 159
Rasva 13,2g
Hh 4,5g
Proteiini 4,1g
Kuidut 2g

Saatat pitää näistä keto-tuotteista

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.